Вежди Рашидов: "Като пиех водка, викаха, че съм готин, като спрях, искат алкохолик да ме изкарат"

Вежди Рашидов

В т. нар. Български Лувър ще има кафене, където младите да пият кафе, а не водка. Това излезе от думите на министъра на културата Вежди Рашидов в петък на зададен му въпрос какво ще се случи с кафенето на гърба на Националната художествена галерия, с чиито собственици министерството влезе в спор.

Комисия ще избере името на музея за изящни изкуства, известен като Българския Лувър. Имаме концепция, искаме да го направим като Версай и Фонтенебло, продължи по любимата си тема за музея министърът.

Името ще бъде избрано между предложенията на граждани. В Българския Лувър ще бъдат пренесени всички картини, всички произведения - в един музей като този, който е 27 000 кв. м. На откриването, разбира се, ще свалим малко артефакти, ще го направим много добре, като Европа...Там ще има кафене, за да пият младите хора по кафе, а не водка...Преди като пиех водка, всички викаха, че съм много готин. Като спрях да пия, всички искат алкохолик да ме изкарат, но какво да правим... Не съм стерилен като някой хора, жив артист съм все пак“, продължи Рашидов, с лекота сменяйки теми.

“Договорът на заведението е свършил, седем месеца не са си плащали наема, в този музей работят музейни работници. Те също искат да изкарат някой лев, защото културата е с много тежък бюджет. И тези хора ги помолихме да ни освободят имота, нашия си имот. Тъй като отказаха да дадат ключ, се разпоредихме с присъствието и на органите на реда, за да няма ексцесии, и на прокурорите, и на областния управител, за да дойдат двама ключари”, каза Рашидов.

"Разпоредих се, когато дойдат момчетата, да си вземат усилвателите, водката, техниката, услужливо да им отворят, да им предадат, да им помогнат и да заключат все пак, за да има стопанин къщата”, каза още министърът.

“Цялото това нещо ще бъде пространство основно за музей и ако вземат решение там, да има арт кафе, тези хора, след като им е изтекъл договорът, могат да кандидатстват отново, има тръжна процедура“, допълни Рашидов.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество