Вежди Рашидов: Най-неприятното съсловие са гейовете

Снимка: БГНЕС

"Най-неприятното съсловие за мен са гейовете, защото те са съчетание от най-лошите качества на жената и най-долните качества на мъжа”, заявява министърът на културата Вежди Рашидов в интервю за списание "Биограф", взето по повод 60-годишния му юбилей от Валерия Велева, която в момента е заместник-главен редактор на новия вестник на Тошо Тошев "Преса". Откровението на Рашидов идва в отговор на въпрос дали в поведението му към жените им нещо бейско.

Рашидов отговаря: "Не съм властен човек, но съм силова личност. Обичам жената да носи женската си природа. Не приемам бейското поведение - да искам тя да ми стои диван-чапраз, но държа на морала в поведението и на движението на духа. Ненавиждам една жена да прилича на травестит. Най-неприятното съсловие са гейовете, защото те са съчетание от най-лошите качества на жената и най-долните качества на мъжа.".

Попитан какво търсиш в жената - голото тяло или нещо друго, Рашидов отговаря: "Аз съм единственият български художник, който няма в творчеството си женска фигура. Явно шекерената фабрика не ми е присърце. Драстичните неща не са ме привличали. За мен женският образ не е формула за творчество."

"Аз съм домошар, много обичам дома, мечтаех да имам нещо женско около себе си. Понеже съм отгледал вече син, знаех мъжкото какво е, но женското е друго - по-нежното, по-дипломатичното. И си казвах - няма ли най-после да се задомя и да ми дойде една дъщеричка до мен, да ѝ се радвам, да ми създава красота... Господ като че ли ме чу и ме срещна със Снежа. Тя пък ми доведе едно прекрасно момиче, където пишат наляво и надясно - доведената дъщеря на Вежди. А аз си я имам повече от дъщеря, ние сме прекрасни приятели, едно свястно, умно дете. Синът ми се ожени, родиха се две внучки, страхотно симпатични - кокошчици малки и те си ми кудкудякат... И като че ли къщата ми се напълни набързо отвсякъде с женско", споделя още Рашидов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?