Вежди Рашидов: Не станах министър на културата заради ДПС

Точната причина да не стана министър на културата е, че ДПС реши така. Пределно ясно е, че в кабинета няма място за мен и Мехмед Дикме, заяви в петък пред Би Ти Ви скулпторът Вежди Рашидов, който беше лансиран от лидерите на Новото време за мястото на Божидар Абрашев. Като причина Доган да се противопостави на кандидатурата му Рашидов посочи, че не е член на Движението за права и свободи и че твърде много се вълнувал от проблемите на културата като цяло.

Кандидатурата на Вежди Рашидов за културен министър нито е предлагана официално, нито е обсъждана, коментира в отговор зам.-председателят на ДПС Лютви Местан. По думите му подобен вариант не е предлаган нито на движението, нито при преговорите на трите партии от либералния алианс.

Нямаме решение за номиниране на Вежди Рашидов за културен министър и не сме го предлагали, потвърди и зам-председателят на Новото време Радослав Коев. Той допълни, че тази идея изобщо не е стояла на дневен ред при преговорите за ремонта на кабинета.

Името на Рашидов бе лансирано в медиите още преди подписване на споразумението с НДСВ и ДПС от лидера на Новото време Емил Кошлуков и от тогавашния председател на парламентарната група Мирослав Севлиевски. Тогава и двамата бяха категорични, че скулптурът е тяхната кандидатура за мястото на вече бившия министър Божидар Абрашев.

Споделяне

Още от България