Вежди Рашидов си докарал висока захар от властта, обмисля оттегляне от парламента

Вежди Рашидов

Бившият културен министър Вежди Рашидов си докарал само болести от престоя във властта и обмисля да се оттегли от парламента, където бе избран като депутат от листата на ГЕРБ. Това каза Рашидов пред Нова телевизия в събота.

"Ще поседя малко и ще се оттегля. Получих висока захар, преди инсулин съм", обясни Рашидов, към когото имаше много критики по време на министерския му мандат от дейци на културата заради субективизма и липсата на стратегия, с които са се вземали решения в областта на културната инфраструктура.

Рашидов каза, че не е хората, които ще се отрекат от оценките си, които е давал на премиера Бойко Борисов и правителството му. Той каза, че няма да изостави Борисов.

"Аз работих прекрасно с този човек. По-диалогичен човек не познавам", каза бившият министър на културата. Рашидов допълни, че няма да се оттегли, докато не приключи работата си по изготвянето на национална стратегия за културата в България, която се подготвя вече втора година и трябвало да бъде гласувана от парламента.

Той препоръча да не се демонизира Бойко Борисов. "Той е изключително желаещ да прави човек", определи го Рашидов.

Според него очертавало се да има нови предсрочни избори.

Споделяне

Още по темата

Още от България