Вежди Рашидов удостоен с почетна награда на фондация "Арете - Фол"

Проф. Димитър Иванов и Вежди Рашидов

Министърът на културата Вежди Рашидов бе удостоен в понеделник с годишната награда и с почетния знак на Фондация “Арете-Фол”, която му се присъжда "за неговия принос и усилия в областта на опазването и експонирането на културно-историческото ни наследство", съобщиха от Министерството на културата.

Наградата бе връчена на министър Рашидов от председателя на фондацията проф. Димитър Иванов. Двамата имат общи спомени от близкото минало, когато бяха близки до знаковата за прехода икономическа групировка Мултигруп.


Министър Рашидов благодари за оказаното му внимание от Фондация “Арете-Фол” и подари на проф. Димитър Иванов Отчета на Министерството на културата за периода 2009–2012 г., на корицата на който е раннохристиянската базилика "Червената църква” до гр. Перущица - паметник на културата от категория "национално значение” и един от най-забележителните архитектурни шедьоври от началото на IV век, в който с европейско финансиране се изпълнява проект за възстановяване, експониране и изграждане на туристическа инфраструктура, отбелязват от министерството.

"Аз се гордея от постигнатото, което всеки може да пипне с пръст, образно казано. Важното е, че дори и в условия на финансова криза успяваме да реализираме целите, които си поставяме. Този наш отчет съдържа резултатите от усилията ни да създадем много по-добри условия за развитието на българския талант, за представянето на българското културно наследство – кауза, на която аз съм се изцяло посветил”, изтъкна при награждаването министър Вежди Рашидов, цитиран в съобщението.

Споделяне

Още от