Viber има 2.5 милиони потребители у нас

Мобилната услуга пуска пълно криптиране в България

Viber има 2.5 милиони потребители у нас

Viber има 2.5 млн. активни потребители в България или около 70% от абонатите на мобилни услуги. Това обяви Майкъл Шмилов, технологичен директор на популярната услуга по време на технологичната конференция DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете NEVEQ и LAUNCHub.

"Чат приложенията промениха начина, по който комуникираме", заяви мениджърът. Според него в мобилния сектор най-използваните приложения се превръщат в популярни платформи, какъвто е случаят и с Viber.

Така компанията променя и бизнеса си и предлага все повече , както за компании, така и за крайните потребители, като целта е да се превърне в хъб за най-различни услуги.

"Приложенията са страхотни, но има няколко проблема", каза Шмилов. Според него потребителите имат по 24 приложения на телефона и борбата за компаниите е да си едно от тях. Още повече - 72% от хората използват едва пет от тях на ден. Ето защо е много трудно да си едно от тези програми, смята Шмилов.

Viber пусна криптиране от устройство до устройство (end-to-end encryption) в няколко държави преди време. От следващата седмица то ще бъде налично и в България. "Така напълно можете да скриете комуникацията си, независимо дали е бизнес или личен разговор", заяви технологичният директор на Viber.

Бъдещето е във технологии като 5G, ботовете и виртуалната реалност, прогнозира Майкъл Шмилов. "Благодарение на връзката от пето поколение, видеото до няколко години ще бъде навсякъде и ще могат да се провеждат разговори през очила или виртуална реалност", заяви мениджърът. Според него и в момента се тестват ботове в определени услуги с партньори на Viber.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?