Видеокамери ще следят за сигурността на бургаския северен плаж

Видеокамери ще следят за сигурността на бургаския северен плаж

Северният плаж в Бургас е оборудван със система за видеонаблюдение, която ще следи денонощно за инциденти, вандали и джебчии на северния плаж в Бургас, съобщи концесионерът Атанас Атанасов в сряда. Това е първата подобна система на българското Черноморие. Камерите ще заснемат всеки метър от брега и водата на пясъчната ивица от 1.7 км и освен за предотвратяване на нарушения, ще помага на 26-те спасители на плажа.

До момента са монтирани 3 камери – в района на Бункера, до волейболното игрище и ресторант "Фиеста”. До дни ще приключи монтажа и на останалите три устройства. До устройствата ще се монтират и табели с надпис, че зоната е под постоянно наблюдение. При сигнал от наблюдателните устройства ще се отзовава и полицията. При необходимост ще бъдат поставени допълнителни уреди, каза Атанасов. В активния сезон на ден плажът се посещава от хиляди туристи.

 

Още в началото на сезона концесионерът инвестира за полагането на оптичен кабел до пясъчната ивица. Освен видеонаблюдение, за плажуващите на северния плаж има и безплатен интернет. От услугата могат да се възползват всички с лаптоп, нетбук или джи ес ем с Wi-Fi. Тя ще бъде достъпна до края на септември по цялата северна ивица. Скоростта на връзката е 3 мегабита и позволява спокойно да се провери електронна поща, да се разгледа съдържание в Интернет, да се качат в мрежата току що направените снимки или да разгледат тези на някой друг.

 

Фирмата-концесионер допълни, че уеб камери ще излъчват директно видео от морския бряг. До няколко дни посетителите на сайта www.burgasbeach.bg ще гледат метеорологичната обстановка на плажа в реално време и кадри от това, което се случва на пясъка. 

Споделяне

Още от България