Видеонаблюдението в София се разширява с 2 млн. лв. от приватизация

Видеонаблюдението в София се разширява с 2 млн. лв. от приватизация

Столичната община иска от местния приватизационен фонд да отпусне близо 2 млн.лв. за разширяване на системата за видеонаблюдение в София, съобщи в сряда кметът на града Йорданка Фандъкова, която подписа със сдружението OffRoad България споразумение за сътрудничество при кризисни ситуации.

В момента в столицата има 1850 камери за видеонаблюдение, които са разположени в 208 общински училища, детски заведения и домове за социални услуги, посещавани от 100 хиляди деца, каза Фандъкова. Разширение на системата ще обхване 17 парка, градини и пешеходни зони, осем подлеза и в два гробищни парка.

 

През 2013 г. се планира да се поставят камери в пет училища в район "Младост", две в район "Студентски", в три училища и шест детски градини в район "Подуяне", както и в пет общински детски заведения в "Люлин" и шест в район "Овча купел". Видеонаблюдение се предвижда да бъде изградено и в 15 подлеза на бул. "Ботевградско шосе", а също така и на входно-изходните точки и по-важни кръстовища в район "Люлин".

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?