Видин остава в бедствено положение

Видин остава в бедствено положение

Бедственото положение във Видин, което беше обявено в петък, остава. Това съобщи кметът на общината Огнян Ценков.

Близо 30 снегопочистващи машиини са мобилизирани за разчистване на пътищата към селата в областта. Може да се наложи затваряне на пътища, за да бъдат почистени.

В петък 13 селища бяха откъснати заради снеговете, а помпената станция, която захранва града с вода и над 20 села в общината, работеше на авариен режим. По-късно в петък електрозахранването на помпената станция в село Сланотрън е възстановено, съобщи още Огнян Ценков.

По думите му обстановката вече е нормализирана. Почистени са достъпите до всички населени места, но има още много работа да се свърши. "Затова остава в сила бедственото положение", каза Ценков.

Повишено е вниманието по отношение нивото на реките в общината Видин и възникването на опасността от наводнения. Постоянно се следи водният стоеж на река Дунав, който в момента е 747 см и има тенденция към понижаване.

Кризисният щаб на общината остава в готовност през почивните дни и при необходимост ще бъде свикано заседание.

Времето в събота ще е облачно с валежи от сняг, сочи прогнозата на НИМХ при БАН. Валежите ще са предимно в Югозападна България. В североизточните части на страната ще има силен вятър.

Максималните температури в северната част на страната ще са между 0 и 3 градуса, а в южна от 2 до 7 градуса.

Споделяне

Още от България