Драгомир Стойнев:

Видях друго лице на демонстрациите, не водете децата си

Видях друго лице на демонстрациите, не водете децата си

”Видях едно друго лице на протеста. Това не са тези интелигентни, възпитани и млади хора, тези симпатични протестиращи. За мен отвън бяха хора, които търсиха сблъсък, които може би целта им бе да се пролее кръв”, заяви  министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Той помоли протестиращите да не водят децата си на протестите срещу кабинета. ”Много ви моля, не водете децата си на тези протести. Децата не заслужават да бъдат водени на подобни протести, защото възможността да се случи нещо лошо в тази ситуация е огромно. Не излагайте децата си на необоснован риск", каза Стойнев в сряда пред БНТ.

Той коментира, че снощният опит за евакуиране на министри и депутати от сградата на парламента с автобус е бил излишен, но така са преценили съответните органи.

”Смятам, че с това се нажежи допълнително обстановката. Имаше хора дошли с камъни и този автобус им даде повод”, добави Стойнев. ”Имаше хора, които бяха докарани пред парламента, за да търсят конфликт”, каза още Стойнев.

”Считам, че по този начин не е нормално в една демократична държава да работи българският парламент”, каза още Стойнев.

”Ако не се предприемат конкретни действия от страна на правителството, държавата ще блокира”, допълни той.

”Всички лидери трябва да седнат на една маса и да обсъдят сегашната ситуация. Не е нормално да има подобно напрежение. Това е само едното лице на протеста. Вчера ми се обаждаха десетки хора от провинцията, които ме питаха дали да идват да помагат, аз им казах да не идват, защото няма смисъл да създаваме изкуствено напрежение. От снощи тези не са симпатичните хора, припознавани от президента. Не трябва да се подаваме на провокации, а да има диалог”, каза Стойнев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?