Видяно е тяло сред отломките на самолета на Емилиано Сала

Видеозапис от устройството за подводно търсене показа номера на самолета, превозващ Сала

Тяло е видяно сред подводните отломки от самолета, превозващ футболиста Емилиано Сала и пилотиран от Дейвид Иботсън, който изчезна от радарите на 21 януари край британския остров Гърнзи напът от френския град Нант към Кардиф, където 28-годишният аржентинец трябваше да се присъедини към уелския отбор.

Новината идва, след като в неделя подновеното частно търсене на летателната машина откри останки от самолета "Пайпър Малибу" на дъното на Ла Манша край Гърнзи, съвсем наблизо на мястото, където машината губи връзка със земята.

Информацията е потвърдена от Бюрото за разследване на въздушни инциденти. То идентифицирало останките от самолета и посочва, че предстои да реши какви ще са следващите стъпки след консултации със семействата на Сала и Иботсън, както и с полицията.

След като бяха забелязани останките от самолета, на дъното на морето е било изпратено устройства с дистанционно управление, което да проучи периметъра, но не са били открити допълнителни отломки. Анализ на заснетия от устройството видеоматериал помогнал на разследващото звено да идентифицира по регистрационния номер машината, управлявана от 59-годишният Иботсън и возеща Сала. "За съжаление, видеоматериалът показа тяло сред останките от самолета“, заявиха от бюрото. Трупът обаче все още не е идентифициран.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?