Виетнам: Вече седмица без нито един нов случай на Covid-19

Виетнам: Вече седмица без нито един нов случай на Covid-19

Нито един нов случай на заразяване с коронавируса не е установен във Виетнам за изминалата седмица, предаде ТАСС.

Към сутринта на 23 април общият брой на заразените с вирусната инфекция във Виетнам остава на предишното равнище от 268 души. По този начин за първи път от началото на пандемията за цяла седмица в страната не е регистриран нито един нов случай на заразяване, посочва министерството на здравеопазването.

До момента във Виетнам 223-ма души от заразилите се 268 напълно са се излекували, а 45 остават в медицински заведения под лекарско наблюдение. Няма нито един починал.

На фона на успешните резултати в борбата с разпространението на коронавируса виетнамските власти са решили от 00:00 часа днес да смекчат действащия режим за социална изолация, при който гражданите бяха призовани да не напускат домовете си освен при крайна нужда. От днес на местните авиокомпании е разрешено да възобновят полетите си по повечето вътрешни маршрути.

До 30 април постепенно ще бъдат премахнати ограниченията за работата на обществения транспорт, дейността на търговските предприятия и компаниите от сферата на услугите.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?