Виетнамец си купи град в САЩ за 900 000 долара

Град в щата Уайоминг, в Средния запад на САЩ, само с един жител, бе продаден на търг на виетнамец за 900 хиляди долара, съобщи Ройтерс.

Публичната продажба на Бъфорд, обявен за най-малкия град в Съединените щати, привлече интереса на целия свят. На търга, който продължи 11 минути, наддаваха, включително по интернет, граждани на 46 държави. Началната цена бе 100 хиляди долара.

Градчето в югоизточната част на Уайоминг се сдоби на търга със собственик, пожелал да запази анонимност. Разкрито бе само, че той е виетнамец. "Да притежавам парцел собственост в САЩ бе моя мечта", се ограничи да коментира тайнственият купувач в изявление.

От аукционната къща "Уилямс енд Уилямс" от щата Оклахома, която проведе търга, допълниха, че мъжът дошъл специално от Виетнам и че оприличил покупката на сбъдната "американска мечта".

Виетнамецът придоби над 10 акра (4 хектара) площ с магазин за стоки от първа необходимост, бензиностанция и сглобяема къща.

Бъфорд бе обявен за публична продан от единствения си жител Дон Самънс, който се самопровъзгласил за негов кмет. Самънс се преселил от Лос Анджелис в градчето през 1980 г. заедно със своята съпруга Тери. След като жена му починала през 1986 г., той останал единственият жител на Бъфорд. Шест години по-късно - през 1992 г. - Самънс купил градчето. След още 20 години, той решил да го продаде на търг, за да се премести да живее в Колорадо близо до своя син.

Споделяне

Още от Свят