Вигенин към патриарх Неофит: Вие сте посланици на България по света

Външният министър Кристиан Вигенин се е срещнал във вторник с патриарх Неофит и с митрополити, съобщи пресцентъра на министерството.

 

"За мен е чест да съм тук днес с вас. Министерството на външните работи цени много високо дейността на Българската православна църква, особено там, където българите са далеч от своята родина. Там тя е духовното ядро, което поддържа жива връзката с корените", заявил Вигенин.

 

Той отбелязал, че създаването на тясна връзка между работата на държавните институции и БПЦ може да помогне на българите в настоящите трудни времена, не само на икономическа и социална, но и духовна криза.

 

"Вие сте посланици на България по света", е заявил външният министър на срещата с българския патриарх и митрополитите, които са благодарили за приноса и съпричастността на МВнР.

 

Пред своите гости Кристиан Вигенин е подчертал готовността и желанието и занапред да продължи доброто сътрудничество между дипломатическото ведомство, българските мисии в чужбина и БПЦ в грижата за запазване и утвърждаване на българското самосъзнание и традиции на живеещите зад граница наши сънародници, съобщиха от външното министерство.

Споделяне

Още от България