Вигенин не очаква избори до края на годината

Сн. БГНЕС

Външният министър Кристиан Вигенин обяви, че не очаква предсрочни избори до края на годината.

"Но, разбира се, трябва да видим по какъв начин и как правителството изпълнява своите ангажименти. Предполагам, че ако не се предприемат действия, които изкуствено да насаждат напрежение, мисля, че страната ще върви към успокоение. Пак казвам, трудно е да се правят прогнози, защото очевидно, така, част от играчите, които са на или зад сцената, имат свои приоритети, които не са непременно приоритетите, важни за България или важни за гражданите", коментира Вигенин пред БНТ.

 

Той посочи още, че не разбира защо се "превръща в някаква драма" това, че са дошли хора от провинцията да подкрепят правителството в деня, когато в пленарна зала се гледаше ветото на президента върху актуализацията на бюджета.

 

"БСП не е взимала решение, не е правила организация за извозване на хора тук, които да подкрепят правителството. Но дори да беше така, не виждам какъв е проблемът това да се случва. Аз не разбирам тази драма, честно казано. Ако може някой да ми обясни защо е проблем едни хора да протестират, а други да подкрепят. Но така или иначе разбирам, че, така, се създаде едно допълнително напрежение заради това. Мисля, че в следващите седмици, тъй като разбирам, че протестиращите, така, ще се опитат да съживят протеста в началото на септември, когато се върнат и депутатите официално от тяхната отпуска, ще трябва очевидно и полицията да вземе допълнителни мерки", посочи Вигенин.

Споделяне

Още от България