Вигенин твърди, че популярната му снимка със Станишев на шезлонгите е фалшифицирана

Снимката е публикувана през 2008 година във вестник "Уикенд", сн. pik.bg

Външният министър Кристиан Вигенин коментира в петък, че известната в публичното пространство снимка с лидера на БСП Сергей Станишев, на която са легнали на шезлонги във Виетнам, е фалшифицирана.

 

"Касае се за посещение през 2005 г. на делегация на БСП. Това беше част от програмата на посещението във Виетнам. С нас са и други представители на Изпълнителното бюро. Снимката, така, както е известна в момента, е фалшифицирана. На оригиналната снимка, която беше публикувана за първи път във в. "24 часа", има и други хора, които могат да се видят. Оттам нататък правете си извода за каква кампания става въпрос", обясни Вигенин, цитиран от "Фокус".

 

На въпрос за появилите се коментари вследствие на снимката за сексуалната ориентация и защо досега не е отговарял на тях, Вигенин заяви: "Защото е под достойнството ми да коментирам клюки и подобни публикации".

 

"Нямам притеснения по този въпрос. Вероятно ще трябва да свикваме с подобни кампании. Не може нищо да се направи, когато жълтата преса реши да проведе такава кампания. Имам семейство. Имам деца. Съжалявам, че съпругата ми трябваше да преживее всички тези истории. Един политик не може и не бива да спори с медиите, били те и жълти”, каза Вигенин.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?