ВиК-Добрич иска ново разсрочване на дълга за ток

Водният оператор на Добрич е предложил на доставчика на електроенергия в региона "Енерго-Про" нова схема на разсрочване на 1.5 млн. лв. дълг за тока, тъй като не може да изпълнява досегашния си договор за разплащане на борча, а електроразпределителното предприятие в понеделник изключи обекти, които не са свързани с водоснабдяването, но от 10 септември ще започне да изключва захранването и на помпени станции. Това съобщиха във вторник от "Енерго-Про".

Снабдителят обяви, че ново споразумение за разсрочено плащане на дълга ще се подпише само ако ръководството му се увери, че зад него стоят реални бизнес и финансови параметри.

Управителят на дружеството Стефан Абаджиев посочва, че приема предложението на областния управител на Добрич Недко Марчев да се създаде работна група между двете компании, която да разработи текста и условията на ново споразумение.

ВиК-дружеството е поискало да не се изключва електрозахранването на административната му сграда, където е сървърът на диспечерския център, управляващ водните потоци. Ще се затрудни и работата на държавното дружество по събиране на старите задължения на негови абонати, които са между 9 и 10 млн. лв. Абаджиев се е ангажирал да не се допусне изключване на сървъра.

Той също така обяви готовност да се преразгледа планираното за след 10 септември поетапно спиране на тока на съоръжения, които осигуряват водоподаване на зони около града, а впоследствие и на други, които снабдяват с вода градски райони. Условието за това обаче е дотогава да се намери решение за погасяване на дълга или приемлив вариант на разсрочване с гарантирано спазване на вноските.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес