ВиК Перник най-накрая има нов шеф

Новият управител смята, че "дъното е стигнато и по-надолу няма как да се отиде"

Сн. БГНЕС, архив

ВиК Перник вече има нов шеф. Общото събрание на дружеството избра за управител инженерът Борислав Иванов от Радомир, съобщиха от предприятието.

Иванов е 34-годишен, в момента работи в радомирския завод "АК Електрик". Преди това е бил ВиК проектант, работил е във ВиК Перник в екипи по проучване, проектиране и организация на дейността по изграждане на водопроводни инсталации и мрежи, също и като началник на пречиствателната станция за питейни води.

Пречиствателната станция и изключително амортизираната водопроводна мрежа на Перник са част от проблемите за водната криза в града. Станцията няма достатъчен капацитет да пречиства замътената вода, за да е годна за пиене. Водопроводната мрежа пък е в лошо състояние, което води до чести аварии и големи загуби на вода.

Иванов трябва да заеме поста на Иван Витанов. Още в началото на водната криза от регионалното министерство, което е принципал на пернишкото водно дружество, обявиха, че Витанов ще бъде сменен. Това формално трябваше да стане в края на миналата година, но избраният за поста Илиян Илиев от ВиК Шумен, отказа да оглави пернишкото дружество. Така до момента то се ръководеше от прокуриста Камен Каменов.

Новоизбраният шеф на ВиК Перник Иванов каза в петък пред БНР, че дълго се е колебаел дали да приеме, но това е неговата специалност, в това се чувства силен и се надява да бъде полезен. "Едно е сигурно, че дъното е стигнато и по-надолу няма как да се отиде", добави той.

Споделяне

Още по темата

Още от България