Виктор Емануил няма да напуска Италия, за да не се опорочат уликите по делото

Италианските магистрати потвърдиха забраната на Виктор Емануил да напуска Италия заради савойската афера. Синът на последния италиански монарх получи отказ на искането да се завърне у дома си в Швейцария, поради опасност от опорочаване на уликите по делото, предаде радио Дойче веле.

Италианският престолонаследник бе задържан в средата на юни по обвинения в корупция, фалшификации и сводничество.  

Повечето от обвиненията срещу него отпаднаха, но разследването за корупция, по което е следствен и бившият български премиер и братовчед на италианския престолонаследник Симеон Сакскобургготски, останаха в сила.

Прокурорите в Потенца смятат да разпитат в бъдеще бизнесмена Пиерпаоло Черани, който бе замесен в историята около т.нар. царска болница в България. Адвокатът на Сакскобургготски очаква превод на пълната документация по случая, за да представи искане за приключване на онази част по делото, засягаща лидера на НДСВ, предаде кореспондент на Дойче веле от Италия.

Положението на Виктор Емануил се утежни след като миналия месец магистратурата оповести, че принцът е признал за убийството на един германски младеж, за което бе съден и оправдан преди двайсетина години във Франция. По време на ареста си в Потенца през юни т.г. Виктор Емануил се похвалил пред свидетел, че е успял да изиграе правосъдието, въпреки че наистина е убил германеца. Разговорът му бил записан от подслушвателно устройство, поставено в килията му.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят