Аптечният бос с политически амбиции Веселин Марешки:

Винаги можех да си купя министър, но бях с народа, сега започвам партизанска борба

Бизнесменът се скарал с Яне Янев, защото Янев искал да плащат на журналисти и социолози

Веселин Марешки, Сн: БГНЕС

Кирил Йорданов е пионка на мафията във Варна и е пътник, общинският съвет в града трябва да се разпусне, хората не искат старите лица в политиката, искаме нови безупречни хора, които да не крадат, започваме партизанска борба, Яне Янев се води от измекярщината и подлостта. Това бяха част от откровенията, които варненският аптечен бос и неуспял кандидат-кмет Веселин Марешки даде в София, като направи заявка за нов опит за влизане в "голямата политика", нещо, което му се изплъзва в последните няколко години.

Варненци искат промяна и тя не е свързана с оставката на кмета, аз го съжалявам този човек, той е пътник, защото е пионката на мафията във Варна, обяви Марешки, резюмирайки ставащото във Варна.

"Хората казаха на най-старите политици - вънка, кметът с целия му екип - вънка", коментира той протестите. "Сега се опитват да изкарат, че само кметът е виновен, за да си сложат нова пионка", продължи той и декларира, че "винаги съм можел да си купя някой министър, но съм вървял бавно и постепенно с българския народ, затова съм чист".

Аптечният бос призова членовете на общинския съвет в морския град да освободят варненци от присъствието си и да се избере нов местен парламент.

"Варна може да бъде истински европейски град и ние можем да го променим, но това със старите муцуни няма да се случи", каза Марешки и призова за "нови, честни избори за благото на Варна".

Бизнесменът обясни още, че не се смята за най-умният, но умеел да се обгражда с умни хора, "докато моите конкуренти се ограждат със сивота и с некадърни хора, за да блестят на техен фон".

"Затова обирам овациите в бизнеса, в политиката и спорта", похвали се той.

"Започваме партизанска, яташка борба, защото е явно, че няма да бъдем отразявани по изборите в медиите", заяви той като отрече, че ще е с ГЕРБ на вота.

Марешки коментира и "драматичния разрив" с лидера на РЗС Яне Янев, който бе прогласен в понеделник, но не стана ясно по чия инициатива. Според Янев той е скъсал с Марешки, а Марешки твърди, че още преди десет е поискал от Янев да се прекрати предизборната им коалиция "За ред, законност и справедливост с Марешки", която преживя само няколко месеца.

"Изчаках уговорката си, за да обявя, че по мое настояване прекратих коалицията си с Яне Янев. Но верен на стила си, той не спази дори това и се опита на мой гръб да си направи поредния пиар. Но когато човек се води от измекярщина и подлост, е нормално да се случат такива неща", каза бизнесменът.

Основният му мотив за разрива бил, че Янев му казал: "трябва да плащаме на журналисти, на социолози и други". Защо да плащаме, запитал го Марешки, аз съм ново лице. Янев му казал: "няма такова нещо, всичко се плаща, създават се мрежи".

Марешки препоръча полицията да си свърши работата и да прекрати тези практики. "Тогава Яне няма да бъде в следващия парламент", каза той и завърши, че поведението на Янев било по максимата: "крадецът вика дръжте крадеца".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?