Винарската изба в Съединение вече се казва New Bloom Winery

Предприятието, изнасящо за 20 държави, ще разширява бизнеса си и удвоява лозята си

Винарската изба в Съединение вече се казва New Bloom Winery

Винарската изба в град Съединение има нова корпоративна идентичност и се казва New Bloom Winery. Промяната съвпадна и с лансирането на нова марка вина за избата New Bloom.

“Промяната на идентичността е израз на стремежа към пазарно развитие и експортна експанзия. Сред основните цели на винарната са разцвета и възраждането на винената култура в страната и популяризирането на българските вина в чужбина”, коментираха от производителя. В технологично отношение винарната е сред най-модерните и съвременни производители у нас. В последните пет години в реконструкцията ѝ са вложени 10 млн. лв. Тя разполага и с нова модерна лаборатория за проследяване и замерване на всички производствени процеси, за да се гарантира качеството на вината.

Избата има 6 хил. дка собствени лозови масиви, които планира да удвои през следващите четири години. Лозята се намират сърцето на един от най-добрите винарски райони - Тракийската низина. Отглежданите собствените сортове грозде са както по-познатите Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера. Капацитетът на бутилиращата линия е 360 хиляди бутилки вино месечно.

New Bloom Winery изнася продуктите си вече на 20 пазара в света, сред които са претенциозният и конкурентен пазар в САЩ,пазарът в Япония, където качеството на виното е водещо, и необятния пазар на Китай, способен да усвои големи обеми продукция. Вината на New Bloom Winery са добре приети и в Европа. Германия, Франция и Белгия са част от пазарите, на които се реализират продуктите на избата. „Осъзнаваме отговорността, която носим за всяко от произведените вина. Те са визитната картичка на България навън и най-добрата реклама за страната ни”, коментираха от производителя.

Винарната смята да инвестира допълнително в иновации и модерни технологии, за да възроди района на град Съединение и да създаде по-висока заетост.

Споделяне

Още от Бизнес