Винетките за 2012 – с нов дизайн и стари цени

Винетките за 2012 – с нов дизайн и стари цени

Цената на винетните стикери за 2012 ще остане непроменена, съобщи пред Mediapool шефът на Агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров. Винетката обаче ще е с нов дизайн, който ще бъде представен в началото на декември, уточни той. Лазаров каза още, че планираното за 2012 г. вписване на регистрационния номер на автомобила в специално поле на винетката най-вероятно ще отпадне.

Винетките за 2012 г. остават с непроменени цени спрямо тази година. Цената на седмичната винетка за леки коли ще е 10 лв., на месечната - 25 лв., а на годишната - 67 лв. За леките автомобили с чуждестранна регистрация годишната такса ще е 34 евро, месечната - 13 евро, а седмичната - 5 евро.

Миналата година Комисията за защита от дискриминация реши, че липсата на дневна винетка за лека кола, определената цена на срочния стикер и това, че той важи за една календарна година, а не за 12 месеца от датата на закупуването му, дискриминират потребителите.

Тогавашният министър на регионалното развитие Росен Плевнелиев заяви, че решението е политическо и некоректно, а КЗД е нереформирана структура на подчинение на тройната коалиция. Той заяви, че винетният модел у нас е одобрен от първата до последната запетайка от европейските институции и е въведен от същата тази тройна коалиция, която сега се обръща срещу него. Плевнелиев заяви, че решението на КЗД ще бъде обжалвано от транспортното, регионалното и финансовото министерства.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Вярвате ли на приказката на Божков за Али Баба и подкупите към управляващите?