Вини Джоунс се бори с рак на кожата

Вини Джоунс се бори с рак на кожата

Актьорът и бивша футболна звезда Вини Джоунс съобщи пред лондонския таблоид "Сън", че се бори с "всичко, с което разполагам" срещу рак на кожата.

 

Забелязан от него малък кожен израстък под окото си през февруари при лекарски преглед се оказал меланома - най-сериозният вид рак на кожата. На 48-годишния Джоунс после били открити още тумори, които вече са премахнати.

 

"Когато лекарите ми казаха, че е рак на кожата, първата ми мисъл беше "Колко ми остава?". Това непрекъснато е огромно бреме за мен", казва още британецът.

 

Броят на смъртните случаи от меланома във Великобритания расте от средата на 70-те години насам. Заболяването обаче може да се избегне, като не се стои под силно слънце и като се използват защитни кремове. Ако се забележи навреме, лечението има сериозни шансове да излекува болния.

 

Вини Джоунс коментира, че вероятно причината е начинът му на живот - преместването в слънчева Калифорния заради киното, както и спорта, "а футболистите не си слагат слънцезащитен крем, макар че би трябвало, децата, които спортуват - също".

 

Актьорът разкри още, че съпругата му Таня също се е борила с рак на кожата, получен в резултат на медикамент, който взима, откакто преди 26 години ѝ е присадено сърце.

Споделяне

Още от Общество

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?