“Винпром Пещера“ продаде бизнеса си със земеделски земи

“Винпром Пещера“ продаде бизнеса си със земеделски земи

“Винпром Пещера” напусна инвестиционния бизнес в земеделски земи и вече е приключила сделката по продажба на дъщерната си компания “Омега Агро Инвест”, притежаваща 160 000 дка ниви. Купувачът е “Уинслоу ленд инвест” АД – част от групата на един от най-големите инвеститори в земеделски земи в България, съобщиха от алкохолния производител. Цената на сделката обаче не се уточнява

 

Изпълнителният директор на винпрома Иван Папазов обясни продажбата с това, че вече инвестициите в земеделски земи не са приоритет на стратегията за развитие на компанията и затова се освобождава от активите, които не са предмет на основната ѝ дейност. Фокусът на дружеството остава върху развитието на собствените лозови масиви.

 

“Винпром Пещера” притежава близо 17 хил. дка лозя, които се предвижда да се увеличат до 20 хил. дка до края на 2013 г. С лозовите си масиви дружеството обезпечава производствените си нужди от суровина. В инвестиционната програма на компанията са заложени с приоритет и проекти за разработване на нови продукти, въвеждане на нови производствени мощности и експанзия на външни пазари, съобщиха от дружеството.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?