Виртуално икономично шофиране може да изкара реални пари за гориво

Икономично шофиращите българи, които демонстрират онлайн своите умения, ще получат съвсем реален шанс да изкарат пари за гориво за истинската си кола, ако се включат във виртуалната мисия за разумно и спестовно управление на автомобила. Неин инициатор е "Шел България".

В онлайн платформата може да се включат и не толкова опитни шофьори, които искат да се научат как да карат по-икономично колата си. Това става чрез образователни онлайн игри, които освен нови умения, дават възможност за истинска печалба. Регистрацията за игрите тръгна в понеделник е ще продължи до 23 декември 2012 г. и всеки участник ще се включи в жребий за ваучер за гориво. Всяка седмица до 23 декември ще се теглят 7 ваучера за гориво за 50 лв.

В първата от игрите - "Предизвикателството на Shell FuelSave”, потребителите ще управляват виртуална кола, поддържайки възможно най-нисък разход на гориво. Играчите трябва да следват съветите за икономично шофиране на Shell FuelSave, които дават полезни инструкции за поддръжката на автомобила и стила на шофиране. Потребителят, който постигне най-висок резултат в играта за България до 23 декември, ще спечели и ваучер за гориво за 1000 лв.

Играта "Багажник” призовава играчите да проверят своя виртуален багажник и да премахнат ненужните вещи, които оказват влияние върху разхода на гориво, а третата - "Резервоар”, проверява основните им познания по икономично шофиране.

Всяка от игрите може да бъде споделяна в социалните мрежи, включително Facebook, като през следващите месеци ще бъдат пуснати допълнителни игри за регистрираните потребители.

С някои прости промени в шофьорските си навици и използване на качествени горива всеки може да подобри ефективността на двигателя, посочва Камелия Славейкова, изпълнителен директор на "Шел България".

Споделяне

Още от Бизнес