Високоскоростен влак излезе от релсите край Милано, 2-ма загинали и десетки ранени

Високоскоростен влак излезе от релсите край Милано, 2-ма загинали и десетки ранени

Най-малко двама души загинаха и десетки бяха ранени в Италия, след като високоскоростен влак дерайлира рано тази сутрин край Милано, съобщиха ДПА и АП, като се позоваха на властите.

Влакът "Фречароса" (Червена стрела) е излязъл от релсите край град Лоди, на около 50 километра югоизточно от Милано, към 5,30 ч. (6.30 ч. българско време), съобщи компанията "Рете феровиария италиана", отговаряща за железопътната инфраструктура.

Префектът на Лоди Марчело Кардона потвърди пред репортери на местопроизшествието за две жертви.

Според обществената телевизия РАИ и местна медия загиналите са машинисти на композицията. По данни на РАИ ранените са около 30, като никой от тях не е в критично състояние.

В момента на катастрофата влакът се е движел по линията Милано-Болоня със скорост от близо 300 км/ч, каза по общественото радио Анджело Борели, ръководител на националната агенция за гражданска защита. Локомотивът се е откъснал, продължил е движението си и се е блъснал в сграда край линията; преобърнал се е само вагонът бизнескласа с един-единствен пътник, а другите вагони са останали вертикално, съобщиха официални лица.

Предвид ранния час пътниците във влака са били едва трийсетина, казаха от полицията. Заради инцидента високоскоростната линия е затворена за движение и всички влакове са отклонявани по обиколни линии, което е довело до големи закъснения.

Споделяне

Още от Европа

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?