Високотехнологична триизмерна камера при операции със световна премиера у нас

Високотехнологична триизмерна камера при операции със световна премиера у нас

Първата в света операция на простатен карцином с иновативна триизмерна камера беше направена в ‟Хил Клиник“ в петък, от немския специалист проф. д-р Йенс-Уве Щолценбург.

Най-новият модел на 3D камерата OR1 FUSION дава триизмерно изображение на органите. Това позволява да се постигане голяма точност при извършването на хирургичните манипулации през малки отвори в коремната стена за да се достигне до тумора и той да бъде отстранен.

Специалната камера, включена в дигиталната система на хирургичните инструменти прави изображението изключително ясно и реално, колкото, ако пациентът се лекува по традиционния метод - с отворена операция.

Операцията може да се наблюдава в реално време от други лекари чрез предаването на видео, графики, аудио и компютър. Така останалите лекари от екипа на световноизвестния уролог - д-р Коцев, д-р Боцевски, д-р Георгиев и д-р Дител с 3D очила наблюдаваха интервенцията на специален екран за да придобият опит за работа с новата техника.

Проф. Йенс-Уве Щолценбург оперира болни от рак на простатата, рак на бъбреците и пикочния мехур всеки месец в столичната клиника.

Споделяне

Още от Бизнес