Високотехнологичният клъстер стартира до месец

До месец се очаква да заработи Българският високотехнологичен клъстер, който ще обедини фирми и институции, готови да финнасират проекти в областта на информационните и комуникационните технологии. Това съобщиха в понеделник от Министерството на икономиката след срещата на министъра на икономиката Милко Ковачев с председателя на Управителния съвет на клъстера и вицепрезидент на БИБА Саша Безуханова и с Петър Статев, член на УС на клъстера. В срещата участва и заместник-министърът на икономиката Димитър Ивановски.

Министерството на икономиката е партньор на бизнес организациите при създаването на клъстера. Той е част от дейностите по изпълнение на Стратегията за конкурентоспособност на световните информационни и комуникационни пазари, която Съветът за икономически растеж прие през миналата година, припомниха от пресцентъра на МИ.

Подготвя се втората инвестиционна кръгла маса в сектора на високите технологии, в която ще участват световноизвестни IT-компании и фирми от областта на комуникационните технологии. Срещата ще се състои на 12 април 2005 г. в София.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?