Висше училище набира студенти с оферта: "Учи и спечели джип"

Кризисният недостиг на студенти за висшите училища у нас провокира все по-странни кампании за привличане на кандидати. Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив например обещава "щастлив бонус" – шанс за всеки първокурсник да спечели седемдневна почивка, смартфон, айфон, лаптоп и таблет. Голямата награда е джип. Томболата ще бъде теглена на 8 декември 2017 г. с факултетните номера на първокурсниците.

Банерът с офертата е поставен на видно място на сайта на университета. За "щастливите бонуси" става дума и в обръщението на ректора на учебното заведение проф. д-р инженер Димитър Димитров към бъдещите студенти. Ето как той убеждава младите хора да се запишат в университета:

"Уважаеми кандидат – студенти, най-сигурният начин да се ориентирате дали да следвате или не в дадено висше училище е да попитате студентите, които вече се обучават там. Нашите проучвания показват, че почти всички наши кандидат-студенти са искали информация от свои съученици, роднини, приятели, съседи, които вече учат във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, и по този сигурен начин те са решили да се насочат към ВУАРР. През 2017 г. ВУАРР чества 25-годишнина. Юбилейната година ще донесе на 25 студенти – първокурсници специални щастливи бонуси, които ще се изтеглят от факултетните номера: джип, 7-дневни почивки, смартфони, айфони, лаптопи, таблети. Щастливците ще научат за своя шанс на своя първи студентски празник 8 декември 2017г., когато ще се изтеглят номерата на късметлиите."

В публикувания текст на обръщението офертата за лотарията е изписана с крещящо червени букви. Това е единствената част от речта на професора, която е отличена по този начин. Проф. Димитров говори и за реализацията на възпитаниците на ВУАРР като управленски кадри в различни области, но акцентира и на обещаваща кариера във властта: "Разбира се, вече има наши възпитаници, които са народни представители, кметове на общини, ръководители и експерти в държавни и общински структури, зам. министри. Няма само регистрирани безработни."

Явно джипът трябва да доубеди колебаещия се кандидат- студент, който се чуди дали след дипломирането си ще стане депутат или регистриран безработен. Проф. Димитров обещава на бъдещите студенти ВУААР да им разкрие "тайните на успеха", тъй като в това училище ще "научават не само общоприетите пакети от знания, но и тънкостите, специфичните особености и слабостите в обществените реалности."

Споделяне

Още от България