Висшите магистрати поискаха информация за "списъка на Филчев"

Висшите магистрати са поискали информация от столичното следствие за хода на проверката кой е изнесъл в медиите списъка с 43 предварителни проверки и следствени дела, съобщи председателят на Софийския окръжен съд и говорител на Висшия съдебен съвет Нели Куцкова. Това е станало по предложението на правосъдния министър Антон Станков, който председателства заседанията на ВСС. Министърът е поискал информацията заради големия интерес от страна на медиите.

Списъкът беше публикуван в 6 столични всекидневника на 24 януари 2002 г., като за източник се сочеше Върховна касационна прокуратура. Ден по-късно оттам отрекоха да са предоставяли подобен списък на репортери. Заради публикациите в пресата Столичната следствена служба образува дело срещу неизвестен извършител, с него се занимава следователят Здравко Йорданов.

На днешното заседание председателят на Върховния административен съд Владислав Славов и други висши магистрати са попитали прокурорската квота защо вчера ВСС не е бил поканен на националното съвещание на шефовете на прокуратурите и следствените служби от страната. Никой от представителите на обвинението във ВСС не дало отговор, уточни съдия Куцкова.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?