Висшите магистрати ще проверят чалга клуб в районния съд

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще изиска информация от председателя на Софийския районен съд (СРС) Красимир Влахов по повод информацията в медиите за съществуването на чалга клуб в сграда на съда. Това съобщи председателят на комисията по професионална етика и превенция на корупцията Цони Цонев, цитиран от пресцентъра на ВСС в понеделник.

"По повод на изнесените в медиите материали ще направим максимално бърза проверка. Висшият съдебен съвет ще продължи политиката си на непримиримост към всяка проява, чрез която се уронва престижът на съдебната система", допълва Цонев.

Вестник "Труд" съобщи преди два дни, че чалга клубът се казвал "Мале, мале", а символът му били черни дамски прашки. "Заведението" се намирало в една от сградите на СРС на бул. "Цар Борис III" 54, в която е брачната колегия на съда.

Според признанията на служители обаче всеки четвъртък там се организирали купони по цяла нощ. За чалга клуба се разбрало след ревизията, назначена от избрания в края на миналата година шеф на съда Влахов.

Споделяне

Още от България