Виталий Кличко защити зрелищно световната си титла

Кличко безусловно срази претендента за титлата му Чар

Украинският боксьор Виталий Кличко защити за пореден път световната си титла в свръхтежката категория на Световния боксов съвет (WBC) в зрелищен мач срещу претендента Мануел Чар от Германия. Дългоочакваната битка се състоя в нощта срещу неделя в московския спортен комплекс "Олимпийски” и бе прекратена в четвъртия рунд от съдията, след като Чар получи тежка аркада край дясното си око.

Техническият нокаут, отсъден след консултация с лекаря на ринга, вбеси Чар и с кървящо от раната лице той започна да рита и боксира въжетата на ринга, протестирайки решението на съдията. Кличко също изрази съжалението си от спирането на мача с мотива, че е искал да спечели с истински нокаут.

41-годишният украинец контролираше изцяло битката в първите три рунда, а 27-годишният му опонент бе принуден да остане през повечето време в защита, успявайки само от време на време да пробие атаката на по-големия от прословутите братя Кличко.  

Поражението е първо за родения в Бейрут Чар и сложи край на серията му от 21 успеха при професионалистите. Представителят на Германия веднага сред срещата поиска нова битка с носителя на титлата, но Кличко му отвърна, че вече е получил своя шанс и такъв трябва да бъде предоставен и на други боксьори.

За Кличко боят с Чар в Москва стана девевата защита на шампионската му титла след завръщането му на ринга преди четири години. Общо за професионалната си боксова кариера украинецът има 47 битки, от които е загубил само две.

Очакваше се снощната среща на ринга да стане последната в кариерата на Виталий Кличко, но той не обяви нито оттеглянето си, нито оставането си.

Боксьорът е лидер на опозиционната политическа партия "Удар" и е сред кандидатите за предстоящите парламентарни избори в Украйна през октомври.

"Предстоят ми важни задачи не само в спорта. Ще летя за Киев на сутринта и изцяло ще бъда ангажиран с подготовката на партията за изборите. На 41 години съм и все още се боксирам, но никой не може да надхитри природата. Скоро ще трябва да окача ръкавиците на пирона", коментира Кличко.

Споделяне
Още от Спорт

Одобрявате ли удължаването на извънредното положение с един месец?