"Витоша ски" се допитва до хората за подмяната на Драгалевския лифт

"Витоша ски" се допитва до хората за подмяната на Драгалевския лифт

Собственикът на въжените линии на Витоша, който от години не може да се разбере с общината за реконструкцията на занемарените ски съоръженията, съобщи, че прави анкета сред обществеността за начина, по който да се възстанови Драгалевския лифт.

Дружеството не пропуска възможността да се оправдае със законовите пречки за ремонта на старите съоръжения на Витоша и посочва, че иска да подмени Драгалевския лифт с модерна линия, а не да ремонтира над 50-годишното съоръжение.

В съобщението на дружеството, свързвано с акционера в ПИБ Цеко Минев, но с официален собственик италианеца Ерик Гумерер, шеф на фирмата за оръдие за изкуствен сняг "ТехноАлпин" (TechnoAlpin), се припомня за внесения през февруари 2020 г. до главния архитект на София Здравко Здравков проект за реконструкцията на Кабинкова въжена линия "Княжево-Копитото". Той е съгласуван с Дирекцията на парка "Витоша" и от органите на администрацията, управляваща горите, но преди дни Здравков посъветвал дружеството да започне процедура пред Изпълнителната агенция по горите.

"Витоша ски" се оплаква, че по същия начин общината подхожда и към предложението ѝ за подмяната на седалковия лифт "Драгалевци- Бай Кръстьо-Голи връх". Очевидно сега чрез общественото допитване по подготвени варианти за реконструкция на съоръженията, опитът е за провокация за законови поправки.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?