Виц: Част от РБ остава в правителството, за да продължат реформите

Виц: Част от РБ остава в правителството, за да продължат реформите

Публикуваме част от коментара на Даниел Смилов "Четири вица и една уйдурма", публикуван в "Клуб Z".

Наистина, идеята на коалицията между ГЕРБ и РБ беше във възможността РБ да оказва определен натиск за приемането на ключови реформи. След тежки преговори и исторически компромиси, те бяха сведени до един критичен минимум. Под влияние на ДПС дори този критичен минимум не беше приет в съдебната сфера. Сега ще се приемат нови договорености, нови обещания за колело (ама догодина), като междувременно прокуратурата беше направена и де юре безконтролна.

"Вълкът започнал да се отнася зле към заека в една гора, като всеки ден го ступвал и дори го малтретирал сексуално. Заекът се оплакал на лъва, който излязал със справедливо решение: вълкът да прави, каквото прави, но само веднъж седмично. В понеделник вълкът се възползвал по право, във вторник пак, като казал на Зайо да си го брои за следващата седмица, в сряда - за по-следващата и т. н... След време лъвът срещнал заека и го попитал как стоят нещата. Зайо тъжно му казал: “а бе същото е, само дето счетоводството много се усложни.”

За да не изпусне някой аналогията, новото коалиционно споразумение между РБ и ГЕРБ ще е точно такова усложнено счетоводство. Заслужено, ако съответният заек няма достатъчно гръбнак, за да си отстоява позициите.

Споделяне

Още по темата

Още от България