Вицепремиерът Томислав Дончев ще отговаря и за интеграцията на малцинствата

Вицепремиерът Томислав Дончев ще отговаря и за интеграцията на малцинствата

Заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев поема и интеграцията на малцинствата.

Той ще бъде председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, реши правителството.

До сега този пост се заемаше от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който напусна кабинета преди около месец.


Според правилника за устройство и дейността на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси председател на структурата може да бъде само вицепремиер.

С друго решение на правителството е изменен Устройственият правилник на Министерския съвет и на неговата администрация. Това се налага поради последните структурни и персонални промени в състава на правителството.

С поправките отпада длъжността "заместник министър-председател по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика" (чл.5, ал.1) и остава само "министър на труда и социалната политика".

Към длъжността "заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси" се добавя "и министър на образованието и науката", реши още правителството.

От структурите в администрацията на Министерския съвет се заличава политическият кабинет на заместник министър-председателя по демографската и социална политика и министър на труда и социалната политика.

Числеността на политическите кабинети на вицепремиерите Дончев и Кунева се увеличават със съответно 1 и 2 щата предвид допълнително възложените им функции.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?