Вицепремиерът Валери Симеонов поема и Националния съвет по демографска политика

Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов ще е председател на Националния съвет по демографска политика към Министерския съвет, реши правителството с промяна на постановлението за създаване на консултативния орган, съобщи пресслужбата на кабинета във вторник.

Заместник-председател на Съвета ще е министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. С промените се разширява и съставът на консултативния орган и се актуализират министерствата, чиито представители влизат в него съобразно новата структура на Министерския съвет.

Националният съвет по демографска политика е консултативен орган за осъществяване на сътрудничество и координация между държавните органи и институции, органите на местното самоуправление и неправителствени организации при разработването, планирането, програмирането, идентифицирането на ресурсното осигуряване, наблюдението и оценката на изпълнението на държавната междусекторна демографска политика.

 

През май Валери Симеонов бе определен и за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, което предизвика вълна от възмущение сред политици и граждански организации, като една от ромските фондации обяви, че прекратява участието си в съвета в знак на протест.

Споделяне

Още по темата

Още от България