Вицепремиерите на Русия Алексей Кудрин и на България Николай Василев ще се срещнат в руското министерство на финансите

Съпредседателите на руско-българската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество - вицепремиерът и министър на финансите на Русия Алексей Кудрин и българският вицепремиер Николай Василев ще се срещнат в министерството на финансите в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

Според източник от апарата на руския вицепремиер следващото заседание на комисията ще бъде насрочено за втората половина на февруари в София. Актуални направления на двустранното търговско- икономическо сътрудничество са ликвидиране на дисбаланса в търговията, окончателно уреждане на двустранните финансови задължения, активизиране на сътрудничеството в енергетиката, развитие на военно-техническото сътрудничество, взаимодействие в транспорта и комуникациите, в селското стопанство и туризма, посочва ИТАР-ТАСС.

Вицепремиерът Василев ще се срещне със заместник-министъра на икономическото развитие и търговията на Русия Иван Матеров, с шефа на Лукойл Вагит Аликперов и с президента на търговско-промишлената палата Евгений Примаков, добавя руската агенция.

Споделяне

Още от Бизнес