Вицепрезидентът: Касирането е правна категория, не е опасно за демокрацията

Маргарита Попова

"Много хора гледат на касирането на избори като феномен в етичното пространство, но това всъщност е правна категория, която не би трябвало да е опасна за демокрацията”, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в неделя пред Нова телевизия.

Тя подчерта, че в крайна сметка ГЕРБ има право да поиска отмяна на резултатите, но крайното решение все пак принадлежи на Конституционния съд.

Според Попова в момента няма противоборство между институциите, а „те просто се опитват да застанат на мястото си, защото дълго време е наслоявано чувството, че не са”.

Вицепрезидентът смята, че правителство не трябва да се съставя на всяка цена и то следва да бъде „такова, което никой да не може да нарече „по-малкото зло”.

"Тези, които ще го сформират, да помнят, че в момента правителство трябва да носи знак за равенство със стабилност. Освен това не бива да се изолират хората, които гласуваха за партията победител и да не стане така, че те да не могат да намерят и частица от програмата ѝ в утрешното управление”, заяви Маргарита Попова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?