Вицепрезидентът на САЩ увери, че САЩ искат мирно решение на кризата във Венецуела

Вицепрезидентът на САЩ увери, че САЩ искат мирно решение на кризата във Венецуела

САЩ разглеждат различни варианти за въздействие върху Венецуела, като разчитат на мирно решаване на кризата. Това заяви вицепрезидентът Майк Пенс на обща пресконференция с президента на Колумбия Хуан Мануел Сантос, съобщи Асошиейтед прес.

Пенс пристигна в Картахена, Колумбия в рамките на обиколка в Южна и Централна Америка, по време на която ще посети също Аржентина, Чили и Панама.

Вицепрезидентът на САЩ подчерта, че Вашингтон няма да приеме появата на диктатор и затова съвсем скоро може да наложи нови санкции срещу Венецуела. Той добави, че САЩ ще разчитат на страните от региона да окажат натиск върху венецуелския президент Николас Мадуро да бъде възстановена демокрацията в страната му.

Президентът на Колумбия съобщи, че е поискал на срещата САЩ да изключат възможността от военна намеса. Сантус припомни, че Америка е мирен континент и отправи призив да си остане такъв.

Президентът Доналд Тръмп заяви в петък, че не изключва "военна опция" за решаване на венецуелската криза, което предизвика недоволство в страните от Латинска Америка, припомня АП.

Споделяне

Още от Свят