Вицепрезидентът се опасява от политизиране на анкетната комисия за новите бойни самолети

Сн. БГНЕС

Притесненията ми са, че тази комисия ще бъде използвана с чисто политически цели и не цели да стигне до истината. Така вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БТА, коментира в неделя създаването на временна парламентарна комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет. Йотова присъства на откриването на Фестивал на азиатската култура в Борисовата градина в София.

Силно се надявам, че анкетната комисия действително ще си свърши работата прецизно и бързо, без излишни инсинуации, каза тя. По думите ѝ всички имаме нужда истината да излезе цялата, такава каквато е.

Йотова коментира и създаването на парламентарна анкетна комисия за НДК. Според нея тази комисия трябва да работи с още по-бързи темпове, тъй като пряко има отношение към нашето председателство на ЕС. Тя посочи, че не е започнал все още големият обществен разговор за съдържанието на българското председателство - за онова, което държавата ни ще представи в първите шест месеца на 2018 г. Извън общия дневен ред България е задължително да сложи своите акценти, каза Йотова и посочи теми като Дъблин, Брекзит, новия европейски бюджет след 2020 г. Всичко това подлежи на дискусия и в българското общество, каза тя и допълни, че не вижда такава дискусия.

Искрено желая и двете комисии да приключат компетентно работата си час по-скоро, за да отпаднат съмненията и да вървим начисто оттук нататък, защото образът на страната ни навън не е добър, отбеляза вицепрезидентът.

Споделяне

Още по темата

Още от България