"Виваком" е сред кандидатите за "Телеком Сърбия"

"Виваком" е сред кандидатите за "Телеком Сърбия"

Осем компании, след които и българската "Виваком", са представили необвързващи оферти за покупката на "Телеком Сърбия", съобщи сръбския вестник "Вечерне новости", цитиран от БТА в четвъртък.

Министерството е доволно от големия интерес към покупката на една от най-печелившите компании в Сърбия, а премиерът Александър Вучич заяви, че "Телеком Сърбия" няма да се продава насила, а само ако за него бъде предложена добра цена.

За разлика от сега, на търга през 2011 г., когато бяха обявени за продажба 51 процента от акциите на "Телеком Сърбия", се яви само един заинтересован купувач - "Телеком Австрия". Заради предложената цена, която бе по-ниска от обявения минимум, след няколко продължения на сроковете търгът бе обявен за неуспешен.

По информация на "Вечерне новости" сега свои необвързващи оферти са дали българският оператор "Виваком", "Дойче телеком", за който се спекулира, че ще участва в собствеността на сръбския телеком чрез американски инвестиционен фонд, "Телеком Словения", който е три пъти по-малък от сръбската компания и сам е обект на приватизация, както и големият руски оператор "Мобил телесистемс", който обслужва над 100 милиона потребители в Русия и региона.

За пръв път в играта е и Европейската банка за възстановяване и развитие, както и големи инвестиционни фондове от САЩ, посочва вестникът.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?