“Виваком“ с нов главен изпълнителен директор

Атанас Добрев

След пет години и половина начело на “Виваком“ французинът Бернар Москени е сменен от българин на роста главен изпълнителен директор на телекома. Това е Атанас Добрев, който досега беше главен финансов директор на оператора.

 

Промяната идва след покупката през миналата година на БТК, която управлява бранда “Виваком“, от "Вива Телеком България", собственост на регистрираното в Люксембург дружество с ограничена отговорност "ИнтерВ Инвестмънт С.а.р.л.", зад което стоят руската Външно-търговска банка (ВТБ) и българската Корпоративна търговска банка (КТБ) на банкера Цветан Василев..

 

Преди да заработи във “Виваком“ през септември 2008 г., Атанас Добрев е бил в конкурента “Глобул“. Досега той е отговарял за финансите на компанията, включително бизнес планиране, контролинг, осигуряване на приходите и управление на сградния фонд.

 

От телекома допълват, че вече компанията има и нов Управителен съвет, чийто председател е представителя на КТБ Златозар Сурлеков, а освен Атанас Добрев, в него членуват още Русин Йорданов, който преди три години е бил юридически директор на телекома, бившият шеф на “Карлсберг България“ Александър Грънчаров и Ивайло Бачийски, който е работи за технологични компании като “Алкател“, Сиско“ и “Ериксон“.

 

Сурлеков е член на Надзора на КТБ от 2000 г. Започва кариерата си в областта на продажбите в телекомуникационния сектор като Директор “Продажби” в “Инкомс Капш” ООД – първият джойнт венчър в Източна Европа в сферата на телекомуникациите.

 

Русин Йорданов работи в телекома от 2004 г. като главен корпоративен съветник, а от 2007 г. до 2010 г. е главен юридически директор на компанията. Като такъв организира правното обслужване на оператора и неговите дъщерни дружества. Координира и контролира работата на външни местни и чуждестранни правни кантори, ангажирани от “Виваком“ по различни проекти.

 

Александър Грънчаров идва във “Виваком“ от собственика на шуменската пивоварна, а преди това е бил мениджър на Кока-Кола за България. Отговарял е пряко за търговската политика, логистиката, човешките ресурси, връзките с обществеността и правните въпроси на “Карлсберг“ у нас.

 

Ивайло Бачийски е отговарял за бизнеса на “Алкател“, “Ериксон“ и “Сиско“ в България. В последните пет години заема регионални мениджърски позиции в глобалния интернет доставчик Cogent Communications и в израелския лидер за VoIP решения – Audiocodes.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?