"Виваком" с ръст от 15% в приходите от мобилни услуги

Над 15% увеличение в приходите от мобилни услуги до 94.2 млн. лв. през първото тримесечие на 2012 г. спрямо същия период на 2011 г., отчете "Виваком" в петък. Този ръст компенсира напълно спада във фиксирания бизнес от 5.6 на сто, намалил приходите в този сегмент до 124.5 млн. лв.

Консолидираният отчет на телекома за първото тримесечие на 2012 г. сочи, че общите приходи са се увеличили с 2.3% до 218.7 млн. лв. в сравнение със същия период на 2011 г. Печалбата за първите три месеца на 2012 г. остава стабилна и възлиза на 10.25 млн. лв.

Общо над 4 млн. абонати отчита още операторът. От тях близо 2.3 млн. ползват мобилните услуги на оператора. Мобилните абонати запазват ръст от 28% на годишна база, като най-сериозно е увеличението на потребителите на мобилния трафик на данни. За първите три месеца на годината те са нараснали повече от два пъти спрямо първото тримесечие на миналата година.

С над 144% са се увеличили и ТВ-абонатите на компанията, която остава вторият най-голям доставчик на сателитна телевизия у нас и третият по абонати доставчик на ТВ-услуга в цялата страна. Телекомът се позиционира и като интернет доставчик със 100% покритие на територията на България и възможност да предоставя достъп до световната мрежа на места без телекомуникационна инфраструктура.

Финансовото положение на дружеството остава стабилно с наличност по банкови сметки и краткосрочни банкови депозити в размер на 151.6 млн. лв. в края на първото тримесечие на годината.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?