"Виваком" вече е собственик на Net1, ComNet Sofia и N3

"Виваком" вече е собственик на Net1, ComNet Sofia и N3

Телекомът "Виваком" вече е собственик на трите конкурентни доставчика на телевизия и интернет Net1, ComNet Sofia и N3. Финализирани са сделките за пълното им придобиване, след като антимонополният орган разреши това. Цената по тях не е ясна и не се съобщава.

Придобиванията са част от стратегията на компанията, която бе придобита от телекомуникационния и медиен оператор United Group, да разшири покритието си на фиксирани услуги за дома и бизнеса.

До момента Net1, ComNet Sofia и N3 се развиваха предимно като регионални оператори с фиксирани услуги. Добре развитата им инфраструктура и познания за пазара на регионално ниво ще са ценен ресурс за "Виваком" в затвърждаването на лидерската позиция на пазара, посочват от "Виваком".

Клиентите на тези три операторе скоро ще имат достъп до иновативната платформа EON, която съчетава телевизионна услуга с богато, ексклузивно съдържание и модерни функционалности със супер бърз интернет в 10 Gpbs оптична мрежа на телекома, допълва се в съобщението за приключените сделки.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес