Визитата на главния секретар на МВР в Израел минава при липса на информация

Главният секретар на МВР Калин Георгиев

Посещението на главния секретар на МВР Калин Георгиев в Израел минава при липса на информация за медиите, като от МВР не са съобщили подробности за нито една от срещите на главния комисар.

 

Визитата започна на 7 януари и продължава до четвъртък. Министерството даде само анонс за визитата, според който са предвидени срещи на Калин Георгиев с министъра на обществената сигурност Ицхак Аронович и с генералния инспектор на Израелската полиция Йоханан Данино.

 

Освен това ще има и работни срещи в Йерусалим и Тел Авив. По време на посещението в Израел Георгиев трябва да е придружаван от директора на ГД "Национална полиция" главен комисар Ангел Антонов и от командира на Специализиран отряд за борба с тероризма Кирил Димов.

 

В рамките на визитата главен комисар Калин Георгиев трябва да е посетил щабквартирата на специалните части, центъра за наблюдение на Полицията на Йерусалим и щабквартирата на Израелската полиция.

 

Предполага се, че при посещението главният секретар на МВР трябва да обмени и информация за разследването на атентата в Бургас.

 

Преди посещението на Георгиев от българското разследване обявиха напредък в работата по случая, но малко след това вътрешният министър Цветанов опроверга информацията.

 

Цветанов обясни обаче, че посещението на Георгиев било планирано още миналата година и не било във връзка със събитията около следователката Станелия Караджова, която обяви в интервю, че разследващите са установили самоличността на единия от двамата помагачи на атентатора. След това изявление тя бе отстранена от разследването, а министър Цветан Цветанов публично я порица.

Споделяне

Още по темата

Още от България