ВКС осъди на по 20 години затвор убийците на свекървата на съдия Нели Куцкова

Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно осъди на по 20 години затвор Станислав Маламов и Велик Корчев, които признаха, че са убили свекървата на съдия Нели Куцкова – Надежда. Двамата ще трябва да заплатят и обезщетение на Кирил Куцков в размер на 50 000 лева, съобщават още от съда.

Според ВКС престъплението "разкрива по-висока степен на обществена опасност на извършеното в сравнение със сходни посегателства, като са отчетени възрастта на пострадалата, липсата на необходимост тя да бъде умъртвена с оглед на преодоляване на съпротивата ѝ, начинът на умъртвяването ѝ, взетото преди извършване на престъплението решение тя да бъде убита, използването на нейната доверчивост и не на последно място обремененото съдебно минало на подсъдимите и това, че те са били многократно осъждани за извършени престъпления против собствеността".

84-годишната Надежда Куцкова бе открити удушена в дома си на 31 декември срещу 1 януари т.г. Двамата подсъдими бяха влезли в апартамента ѝ, за да крадат, но тя се беше оказала в дома си.

Споделяне

Още от България