Владимир Каролев е арестуван заради нарушена карантина

Владимир Каролев е арестуван заради нарушена карантина

Икономистът Владимир Каролев е бил задържан за 24 часа в районното управление в Разлог, съобщи самият той във фейсбук страницата си във вторник вечерта.

"Няма шега. Политическата простотия реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат", написа Каролев във вторник вечерта.

Това става четири часа след като сподели в социалната мрежа, че е бил търсен от столичната полиция в един от двата си офиса в София.

По думите му двамата, които са го търсили, са били с медицински маски и ръкавици, а по-късно му се обадили от неизвестен телефон и "любезно мъжки глас се представи като началник на издирването към СДВР". "Поиска да отида на среща да ме разпитали за нещо, което съм постнал във фейсбук. Отговорих, че съм в Разлог и който иска да ме пита да дойде където съм аз. Пожелаха ми хубав следобед. Сега очаквам началникът на издирването в Разлог да се обади. Весел следобед ми предстои", написа Каролев преди да стане ясно, че е задържан.

По информацията от благоевградската полиция арестът му е заради това, че е нарушил наложената му карантина след завръщането му от Великобритания, където е бил малко преди да се обяви у нас извънредното положение.

От постовете на Каролев става ясно, че след завръщанто си от Лондон е пътувал между София, Банско, който е под карантина и е излизал в планината, както и в Разлог, където има имот.

"Подходът на прокуратурата е един и същ към всички, които нарушават закона, независимо дали става сума за жител на циганската махала или за г-н Каролев", коментира главният прокурор Иван Гешев през в. "24 часа". "Само така ще опровергаем мнението на хората, че правилата и санкциите са само за бедните. В тази пандемия публичните личности трябва да дават пример. Добър пример", заявява Гешев.

Споделяне

Още от България