Владимир Каролев остава в тежко състояние

Икономистът Владимир Каролев продължава да бъде в тежко състояние, след инцидента в Пирин. Той бе издирван в продължение на 12 часа и бе открит в безсъзнание и тежко състояние след падане в планината.

Първоначално Каролев беше приет в болницата в Разлог, а след това транспортиран в "Пирогов".

"Когато човек тръгва сам в планината трябва много добре да премисли какво предстои и да има план Б. Грешки могат да направят и най-добрите майстори", каза алпинистът Дойчин Василев.

"Теренът е стръмен. Каролев е слизал със сноубород по него, вероятно се е хлъзнал, паднал е и не е успял да се задържи. Теренът е такъв, че има заледени участъци, има и скали. Предполагам, че той, падайки по тях, е получил наранявания, които са го докарали до това състояние", допълни той пред Нова тв.

"Каролев многократно беше разказал идеята за маршрута си, но проблемът беше, че бе попаднал в дупка, която възпрепятства да бъде видян. Липсата на обхват на телефона му подсказа, че това е едно от местата за претърсване", посочи Наско Луков от Планинската спасителна служба.

"Първо видяхме каската на Карлоев. Не знаехме на кого е, но 100 метра по-нагоре намерихме и него", разказа зам.-кметът на Банско Стойчо Баненски.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?