Владимир Кличко защити титлата си от Поветкин

Кличко (вляво) имаше надмощие над Поветкин през всичките 12 рунда

Владимир Кличко защити боксьорската си титла при свръхтежките, побеждавайки руснака Александър Поветкин във всички 12 рунда. Съдиите единодушно присъдиха на украинеца победата по време на мача в събота вечер в московския спортен комплекс "Олимпийски".

 

37-годишният Кличко, който постави рекорд от 61 победи и три загуби, на четири пъти повали на ринга руснака, чийто частичен успех бе, че се задържа на крака до края на мача.

 

Въпреки загубата 34-годишният Поветкин бе похвален както от победителя си, така и от по-големия му брат Виталий Кличко,

 

"Александър е боец и за него бе трудно, тъй като го наранявах, но той остана прав, защото има голямо сърце", каза Владимир Кличко в интервю след мача. Той допълни, че е искал да приключи по-рано боя и смята, че е можел да се справи по-добре. Виталий Кличко пък посочи, че самият факт, че Поветкин е издържал до края "струва много".

 

Хонорарът за победителя е 17 млн. долара, за победения остават 6 млн. долара.

 

Това е първото поражение за Поветкин, който до боя си с украинеца притежаваше шампионски пояс от Световната боксова асоциация (WBA).

 

Кличко пък запази титлата световен супершампион на WBA и шампионските пояси на Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF).

 

След обявяването на съдийското решение Кличко реши да говори пред публиката, но феновете на Поветкин започнаха да го освиркват. Въпреки това украинецът определи по-късно атмосферата в спортния комплекс като приятелска.

Споделяне

Още от Спорт