Владислав Горанов: Не съм се виждал с Пеевски от 2010 г.

”Генералът често използва наслагване на думи, за да се получи по-голям ефект”

Владислав Горанов и Делян Пеевски на кафе, сн. "Гласове"

Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че от 2010 г. не се е виждал с Делян Пеевски.

"За съжаление, той рядко идваше в НС, но аз не съм пропуснал, като не съм се срещал с него", каза финансовият министър пред БНТ.

Той припомни, че е гласувал срещу назначението на Пеевски за председател на ДАНС и отхвърли възможни спекулации около срещата им през май 2010 г.  в заведение в центъра на София, която случайно била заснета и снимката публикувана в медиите.

Той коментира още, че е напуснал парламента през миналия мандат, тъй като средата не е била добра, а той е искал да запази темпо. Тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че Горанов му е споделил неудовлетвореност от ниската депутатски заплата.

Горанов обясни обаче, че Борисов не е цитирал точно думите му.

”Генералът често използва наслагване на думи, за да се получи по-голям ефект. Смисълът беше, че в 42-я парламент няма да се случи нищо смислено и исках да запазя човешкото в себе си и експертизата", каза Горанов.

Той съобщи още, че при предстоящото сливане на Агенция "Митници" и Националната агенция по приходите няма да има уволнения и ако някой си тръгне, то ще е заради лоши практики.

Горанов защити и назначението на Божидар Лукарски за министър на икономиката, като каза, че "като юрист и адвокат, вероятно е запознат къде са проблемите".

"България е частна икономика. За радост, държавната намеса в икономиката е минимална”, каза Горанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?